• 15_1.hbillboardbattle

  Uit een overdonderend aantal aanmeldingen voor de Billboard Battle koos MCR veertien winnaars. De prijs: een brainstorm, uitwerking

 • en billboardplaatsing. Toen kwam het échte werk. Van 2 t/m 15 februari streed MCR. Reclamebureau. tegen de klok. Twee weken lang maakten we elke dag toffe billboardadvertenties voor de veertien leukste cases. Benieuwd hoe het ons is vergaan? Hier vind je alle resultaten!

 • 16_1.hhoe-t-werkt
  • 1. Aanmelden, inclusief een korte beschrijving van de opdracht, kon tot en met 21 januari
  • 2. MCR selecteerde de veertien leukste cases en belde de gelukkige winnaars
  • 3. Iedere winnaar kwam voor een brainstormsessie langs bij MCR in Den Haag
  • 4. MCR werkte het idee uit de brainstorm uit tot een toffe advertentie
  • 5. Een dag later stond het billboard te schitteren langs de A13
  • 6. De finish: 14 blije winnaars en een apetrots MCR!
15_1.hbillboardbattle

Uit een overdonderend aantal aanmeldingen voor de Billboard Battle koos MCR veertien winnaars. De prijs: een brainstorm, uitwerking

en billboardplaatsing. Toen kwam het échte werk. Van 2 t/m 15 februari streed MCR. Reclamebureau. tegen de klok. Twee weken lang maakten we elke dag toffe billboardadvertenties voor de veertien leukste cases. Benieuwd hoe het ons is vergaan? Hier vind je alle resultaten!

16_1.hhoe-t-werkt
 • 1. Aanmelden, inclusief een korte beschrijving van de opdracht, kon tot en met 21 januari
 • 2. MCR selecteerde de veertien leukste cases en belde de gelukkige winnaars
 • 3. Iedere winnaar kwam voor een brainstormsessie langs bij MCR in Den Haag
 • 4. MCR werkte het idee uit de brainstorm uit tot een toffe advertentie
 • 5. Een dag later stond het billboard te schitteren langs de A13
 • 6. De finish: 14 blije winnaars en een apetrots MCR!

Elke dag zat Nederland in spanning: volgt er een nieuw verslag of is MCR onder de druk bezweken? Hier zie je de veertien dagboekjes.

Elke dag zat Nederland in spanning: volgt er een nieuw verslag of is MCR onder de druk bezweken? Hier zie je de veertien dagboekjes.

 • terapy

  dag 1 terapy

  Een uiting voor één dag, en dat terwijl mensen het woord terapy nog niet direct koppelen aan de geweldig zittende zitzak.

  ‘Het is bij ons vaak kont-tot-mondreclame: je moet erin gezeten hebben om te weten wat Terapy voor je kan doen’. Tsja… dat geloven we, want wij konden er inderdaad even op plaatsnemen, maar dat kan niet op een Billboard.

 • justnuts

  dag 2 justnuts

  Geen megabudget: geen megamast. Dat is hoe het normaal werkt, maar tijdens de Billboard Battle gelden andere regels. Een toffe start up als justnuts hangt zo ineens langs de A13. De missie van justnuts? Een verantwoord tussendoortje, ook bij de ‘gewone’ supermarkt.

 • Interhome

  dag 3 Interhome

  En daar stonden ze voor de deur: Commercieel manager Stijn en stagiaire Alessandra van Interhome. Zoals we hadden gehoopt brachten ze de zon met zich mee. Het werd dus letterlijk en figuurlijk een zonnige brainstorm. Fijne zwembaden en heerlijke vakantiehuizen kregen we te zien: Pjotr raakte direct helemaal in vakantiesferen.

 • Mauritshuis

  dag 4 Mauritshuis

  The Frick Collection in het Mauritshuis. Een unieke gebeurtenis, want nog nooit eerder leende deze collectie uit New York ook maar iets van haar kunstschatten uit.

 • KWF Kankerbestrijding

  dag 5 KWF Kankerbestrijding

  KWF Kankerbestrijding heeft net een nieuw online platform gelanceerd: kanker.nl. Dit is dé plek, niet alleen met relevante info voor mensen die met de ziekte te maken hebben, maar ook met een prettige omgeving om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen.

 • Domino's

  dag 6 Domino’s

  Dat ‘down to earth’ en ambitieus prima samengaan zien we bij Robert van Dijk van Domino’s; vriendelijk en heel behulpzaam, maar tegelijk zonder blikken of blozen stellen dat Domino’s eind volgend jaar meer vestigingen heeft dan de grootste fastfoodketen in Nederland.

 • Baker Tilly Berk

  dag 7 Baker Tilly Berk

  Koen en Marit, hét juniorenduo van de marketingcommunicatieafdeling van Baker Tilly Berk, zorgden er met een hun jeugdig enthousiasme voor dat dit accountantskantoor één van de winnaars werd. Een leuke aanvraag die we niet over het hoofd konden zien.

 • Yes Telecom

  dag 8 Yes Telecom

  Een leuke brainstorm. Yes Telecom bestaat 10 jaar en is een zakelijke telecomaanbieder in de MKB-sector. Bel je ze, dan hoef je niet door wachtmenu’s heen te stoeien en krijg je gewoon een heel persoonlijke benadering. Abonnementen op maat. Dat is wat Yes Telecom zo onderscheidend maakt.

 • Omniversum

  dag 9 Omniversum

  70 jaar geleden werd Nederland bevrijd. Een gebeurtenis om te vieren, niet in de minste plaats vanwege de enorme operatie die op poten werd gezet. Over de start van die operatie, D-Day, gaat de indrukwekkende nieuwe film in het Omniversum. Chronologisch word je door de operatie geleid. De case is duidelijk: iedereen moet dit meemaken.

 • De Hartstichting

  dag 10 De Hartstichting

  Vandaag: De Hartstichting! Tijdens de brainstorm is al snel de uitdaging duidelijk. Uit marktonderzoeken blijkt de naamsbekendheid van de Hartstichting bijna 100%, maar een hoge naamsbekendheid alleen is niet voldoende. Vaak onderschatten mensen de ernst van hart- en vaatziekten. Gevolg?

 • Het Oranje Kruis

  dag 11 Het Oranje Kruis

  Deze week zat een vriend van ons in de trein van Utrecht naar Den Haag toen hij iemand tegen de conducteur hoorde zeggen dat een man niet goed werd. Hij er achteraan. De man was nog bij, maar trok al snel helemaal weg, reageerde niet meer op pijnprikkels en had geen voelbare circulatie. Nu werkt onze vriend op de IC, dus hij begon direct met reanimeren. Wat zou jij doen in zo’n situatie?

 • Dance4Life en Wingman Condoms

  dag 12 Dance4Life en Wingman Condoms

  Vandaag, 13 februari, is het International Condom Day. Zowel Dance4Life als Wingman geloven in een wereld zonder AIDS. Voor hen aanleiding om samen een case in te sturen voor de Billboard Battle. Bij ons is er dan ook geen discussie: Dance4Life en Wingman Condoms krijgen de vrijdag! Maar dat was stap één, want wat wordt, naast de inhaker, de boodschap?

 • Hands Off My Chocolate

  dag 13 Hands Off My Chocolate

  Hmmmmm, chocolade. En dan ook nog eens helemaal voor jezelf: Hands Off My Chocolate. Wat wil je als mens nog meer? Gelukkig brachten Thomas en Kitty, de oprichters van Hands Off My Chocolate, genoeg mee om voledig in onze chocolabehoefte te voorzien. En voor deze ene keer hebben we wel gedeeld omdat iedereen toch wel erg graag alle smaken wilde proeven.

 • Koninklijke Schouwburg

  dag 14 Koninklijke Schouwburg

  De laatste brainstorm en het laatste billboard… Wat een toffe tijd was het! En met een waardige hekkensluiter: de Koninklijke Schouwburg. Tegenwoordig is een groot deel van de programmering van schouwburgen en theaters in Nederland gelijk. Al kun je een voorstelling dus overal gaan kijken, onze keuze staat al vast: de Koninklijke Schouwburg. Een prachtig gebouw, in hartje Den Haag.

Volg hier de buzz rond de Billboard Battle en doe er zelf aan mee met #billboardbattle.

2015-01-20

Interview Roger op Adformatie

Adverteerders gaan battle om gratis advertentieruimte aan.
Het Haagse MCR Reclamebureau geeft twee weken lang elke dag een billboardadvertentie aan adverteerders weg. Tot en met 21 januari kunnen kleine en grote organisaties een creatief plan indienen om kans te maken op een gratis Billboard plaatsing. Adformatie.nl stelt 5 vragen aan MCR-ceo Roger de Kok. Lees meer

2015-01-13

Interview met Nederlands MediaNieuws:

MCR Reclamebureau geeft twee weken lang elke dag een billboardadvertentie en plaatsing weg. Van 7 t/m 21 januari kunnen kleine en grote organisaties zich aanmelden, waarna de battle op 2 februari écht losbarst. We spreken managing director Roger de Kok over de campagne.Lees meer

2015-01-05

Marketingtribune: Haags reclamebureau geeft elke dag een Billboard weg

Reclamebureau MCR uit Den Haag lanceert begin 2015 de Billboard Battle, waarmee het in samenwerking met Interbest twee weken lang elke dag een billboardadvertentie en plaatsing weggeeft. Lees meer

Vragen over de Billboard Battle? Of los daarvan eens vrijblijvend sparren over jouw merk of organisatie? Je bent altijd welkom! Bel ons, mail ons, kijk rond op onze website, of stap eens bij ons binnen.

MCR. Reclamebureau.
Anna Paulownaplein 1
2518 BK Den Haag

070 302 19 66
billboardbattle@mcrreclamebureau.nl
www.mcrreclamebureau.nl

Site by Alsjeblaft!